Είστε εδώΣτεγνός Καθαρισμός Χειροποίητων - Ευαίσθητων Χαλιών

 Ορισμένες κατηγορίες χαλιών παρουσιάζουν σοβαρές αλλοιώσεις κατά τη διάρκεια του καθαρισμού με τις κλασικές μεθόδους.

Κάποιες χρωστικές διαλύονται στο νερό ή αντιδρούν με τα απορρυπαντικά. Υπάρχουν χαλιά που ξεβάφουν εύκολα, ή σχηματίζουν στη διάρκεια του πλυσίματος στίγματα, κηλίδες ή λεκέδες. Τα βαθύχρωμα χαλιά χάνουν πιο εύκολα το χρώμα τους από τα ανοιχτόχρωμα. Τα μεταξωτά χαλιά, που έχουν πρωτεϊνική σύνθεση, είναι ευαίσθητα στις τριβές, με ευαίσθητους κόμπους, υφίστανται φθορά από την έκθεση στον ήλιο, αποχρωματίζονται ευκολότερα και παρουσιάζουν συχνά αλλοιώσεις στη δομή των ινών τους.

Στο Ταπητοκαθαριστήριο μας  διαθέτουμε την εμπειρία να διακρίνουμε ποια χαλιά πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία του ξηρού καθαρισμού.

• Ο ξηρός καθαρισμός και ο καθαρισμός σε συνθήκες πολύ χαμηλής υγρασίας βασίζονται στη χρήση απορρυπαντικών με στερεά σύνθεση.

• Είναι απαραίτητος στις περιπτώσεις των μεταξωτών χαλιών, των χαλιών που έχουν βαφεί με ασταθείς φυσικές χρωστικές (όπως πχ. διαλύματα τσαγιού ή καφέ) ή πολύ παλιών φθαρμένων χαλιών.

• Ειδική διαδικασία ξηρού καθαρισμού εφαρμόζεται και στους κοκκοφοίνικες.

•Δεν χρησιμοποιούνται απορρυπαντικά που έχουν στη σύνθεσή τους πετροχημικά παράγωγα ή τοξικά συστατικά.


Ταπητοκαθαριστήρια

Παραλαβή - Παράδοση

Με ένα τηλεφώνημα προγραμματίζουμε το ραντεβού για την ημέρα και την ώρα που θέλετε να παραλάβουμε τα χαλιά σας.

Φύλαξη χαλιών

Η φύλαξη των χαλιών σας γίνεται σε προστατευμένο χώρο, αποστειρωμένο από το σκόρο και ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος.

Επί τόπου καθαρισμός

Ο bio-καθαρισμός και η αδιαβροχοποίηση γίνεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας, με σύγχρονες μεθόδους. Ο χρόνος στεγνώματος είναι πολύ σύντομος (έως μερικές ώρες) οπότε και το στρώμα σας ή το σαλόνι σας είναι πεντακάθαρο και έτοιμο προς κάθε χρήση.